10 tips voor goed persoonlijk leiderschap

Wat is persoonlijk leiderschap?

10 tips voor goed persoonlijk leiderschap

Wat is persoonlijk leiderschap? Er zijn door de geschiedenis heen veel beroemde mensen geweest die worden beschouwd als 'persoonlijke leiders' – zoals Lincoln, Churchill en zelfs Dr. King. Een ding dat ze allemaal delen, is een krachtig 'ja'-persoonlijkheidskenmerk waarmee ze beslissingen kunnen nemen op basis van feiten, in plaats van op gevoelens of groepsdruk. Hier zijn 10 tips – leider uit het peloton…

Persoonlijk leiderschap is in de eerste plaats het benutten van je sterke punten. In plaats van andere beproefde en bewezen leiderschapsvaardigheden uw handelswijze te laten bepalen, past u uw eigen persoonlijke sterke punten toe persoonlijk leiderschap. Bij het onderhandelen kan men bijvoorbeeld zijn onderhandelingsvaardigheden gebruiken om het meeste uit de VS te halen, maar hij weet ook dat zijn 'mensen' de dynamiek van onderhandelen begrijpen en de deal kunnen sluiten op een manier die hem het meeste voordeel oplevert. Evenzo gebruikt men bij het leiden zijn leiderschapskwaliteiten om het goede voorbeeld te geven. Als je bereid bent om nieuwe vaardigheden te leren, deel die dan met je team – iedereen zal hiervan profiteren.

Ten tweede zijn natuurlijke leiders aanpasbaar; ze geloven niet dat ze beter zijn dan alle anderen. Ze beseffen dat leiderschap een leerproces is – en dat door anderen toe te staan het op hun manier te doen, in plaats van het goed te doen, ze sneller zullen leren en meer zullen bereiken. Dit zijn de top 10 kwaliteiten van goed persoonlijk leiderschap:

Informatie over dit onderwerp: https://www.anker-kompas.nl/