Bloeiende duinen: blije duinen of bloedende duinen?

Bloeiende duinen brengt de veranderende duinen in beeld

2 jaar is door auteurs en fotografen intensief gewerkt aan het project Bloeiende duinen. Een ‘ouderwets’ fullcolor natuurboek en twee online componenten zijn het resultaat: online ‘hotspot‘ wandelingen en het ‘achterboek‘ op  duinenenmensen.nl

Het boek geeft een actueel beeld geeft van de Nederlandse duinen. Hoe gaat het het rijkste ecosysteem van ons land? Hebben herstelprojecten succes geboekt?  Naast het presenteren van actuele kennis geeft het project lezers houvast in de ongekende rijkdom van het kustgebied door ‘slechts’ 100 soorten centraal te zetten en voor de milieueisen van deze soorten een ‘ecologische barcode‘ te bedenken. Rode draad in het boek is een reis van zuid naar noord, waarbij 25 natuurgebieden worden gekarakteriseerd en de verschillen tussen Zeeuwse delta, de duinen van het vasteland en die van de Wadden worden benadrukt.

Rolf Roos: initiatiefnemer

Voor uitgeverij Natuurmedia heeft Rolf Roos samen met vele mede-auteurs diverse boeken uitgebracht over de Nederlandse duinen. Na een reeks regionale boeken in de serie Duinen en mensen en een online bibliotheek over de duinen, wordt nu met Bloeiende duinen een actueel beeld gegeven van het hele duinlandschap. Beeld of informatie nodig of wilt u een excursie, interview of een gedrukt boek voor een recensie? Stuur een bericht naar postbus@natuurmedia.nl, whap naar 06- 51 79 29 79 of klik hieronder voor een mail.

Stuur bericht

Downloads

Hieronder vrij te gebruiken materiaal voor publicaties over het boek Bloeiende duinen of de begeleidende hotspotwandelingen.

Volledige PDF van het boek

Speciaal voor de pers is een volledige pdf beschikbaar. Dit geeft u de mogelijkheid om een compleet beeld te krijgen van de structuur en inhoud van het boek én invalshoeken te vinden voor een review of artikel. De pdf is alleen met wachtwoord te openen. Wilt u het wachtwoord? Neem dan contact op met Rolf Roos.

Download PDF

Persbericht

Tekst met links waarin diverse onderdelen (o.a. planten, gebieden, hotspots) aan bod komen. Als basis voor uitgebreid artikel.

Download

Boek in het kort

Voor bijvoorbeeld een kort bericht op nieuwspagina of in e-mailnieuwsbrief. Link naar hotspots

Download

Omslag van het boek 2D

Drukbestand (pdf) van voor- en achterzijde van het boek. Met korte beschrijving op de achterzijde, ISBN etc. in 1 oogopslag.

Download

Cover 3D afbeelding

Met de 3D afbeelding geeft u lezers een herkenbare indruk van het boek. Afbeelding  in JPG-formaat 1276 × 1785 pixels.

Download

Foto's t.b.v. publicaties

Wilt u uw publicatie over Bloeiende duinen ondersteunen met prachtige natuurfoto’s uit het boek? Speciaal voor pers & media hebben we zes foto’s  (zie overzicht hieronder) beschikbaar die kosteloos gebruikt kunnen worden, onder voorwaarde dat (1) de namen van de fotografen (zie bestandsnaam) worden vermeld bij plaatsing en (2) de plaatsing nadrukkelijk betrekking heeft op het boek Bloeiende duinen en/of de bijbehorende online hotspots. Heeft u aanvullende beeldverzoeken? Neem dan contact op met Rolf Roos, via e-mail of tel. 06-51 79 29 79.

Download ZIP

“Het boek behandelt alle relevante en actuele thema’s die bepalend zijn voor de ecologische rijkdom van de Nederlandse duinen”